Over deze website

U bevindt zich op de website van FotoKring Arnhem. Om meer te weten te komen over FKA, ga in het menu naar ‘Over FKA‘ (of klik op de link). Leden van FKA kunnen meer dan normale bezoekers. Zo kunnen zij na inloggen berichten plaatsen in het forum en reacties geven op berichten. Hieronder de uitleg over het gebruik van deze website door de leden van de FKA.

 

Reacties geven

Op de meeste berichten op deze website kun je een reactie geven als je bent ingelogd. Na het bericht zal er dan een tekstverwerker met een tekstveld te zien zijn waar je direct je tekst kunt gaan typen. Om de reactie te versturen, druk op ‘Reactie plaatsen’.

Als je een foto wilt toevoegen in een reactie, druk dan eerst op het HTML tapje van de tekstverwerker.

 

Insturen van foto’s

Om foto’s voor maand- of jaarthema’s in te sturen, moet je de foto (max. 1024 pixels over de lange zijde) opsturen naar Jos de Bont.

 

Afgeschermde delen

Een aantal delen van deze website zijn alleen beschikbaar voor de leden van FKA door in te loggen. Dit zijn de ledenlijst en deze ‘help’ pagina. Daarnaast kunnen alleen leden berichten plaatsen op het forum.

Als je wel wilt dat de FKA leden je persoonlijke gegevens als e-mail adres en de extra gegevens die je op je profiel bewerkpagina hebt ingevuld kunnen zien, vul dan ‘Ja’ in op je profiel bewerkpagina bij ‘Gegevens op ledenlijst (Ja/Nee)’. Standaard staat dit uitgeschakeld. Wil je het later weer uitschakelen, dan kan dat door ‘Nee’ in te voeren of door het veld leeg te maken.

 

Informatiebladen

De nieuwe website kent ook de mogelijkheid om informatiebladen te lezen. Dit zijn informatieve artikelen over uiteenlopende fotografie onderwerpen. Wil je hier een artikel voor schrijven, laat dit dan aan de webbeheerder weten, dan geeft hij je de juiste rechten hiervoor.

 

Portfolio

Net als op de vorige website kun je een portfolio op deze website hebben. Dit kan door de foto’s te plaatsen op een fotografie website als Picasa, Flickr of 500px. Zet de foto’s die je in je portfolio op de FKA website wil hebben in één album op de fotografie website en stuur vervolgens de link naar het album waar de foto’s in staan naar de webbeheerder.

Let er bij bovenstaande websites op dat de foto’s voor iedereen inzichtelijk moet zijn, anders kunnen ze niet op de FKA website worden getoond. Dat betekent dat je op de websites bij het betreffende album moet aangeven dat de foto’s openbaar zijn.

 

Foto plaatsen

Als je een losse foto in een reactie of bijvoorbeeld op het forum wilt plaatsen, kun je één van de onderstaande methodes gebruiken afhankelijk van je keuze voor Picasa, Flickr of 500px (of als je dit liever gebruikt op een documenten website als Google Docs, DropBox of Skydrive).

Picasa

Upload je foto naar Picasa via picasaweb.google.com of via Picasa. Ga naar de foto toe zodat deze in zijn geheeld in beeld verschijnt. Rechts in beeld staat informatie over de foto en een link ‘Link naar deze foto’. Als je hierop klikt, komen er twee optie tevoorschijn: ‘Link’ en ‘Afbeelding insluiten’.  Gebruik de laatste: Selecteer het formaat (Gemiddeld-400 is goede keus voor deze website) en vink eventueel de velden eronder aan.

Kopieer nu de code uit het veld direct onder ‘Afbeelding insluiten’. Ga naar het bericht op de website of in het forum ga naar het reactie veld. Druk op ‘HTML’ en plak de gekopieerde code.

Flickr

Upload je afbeelding naar Flickr en ga naar de pagina van de foto. Boven de foto staat de optie ‘Share’, klik hier op en open het kopje ‘HTML/BBCode’. Selecteer de grootte van de afbeelding (Medium is goed voor deze website) en selecteer HTML daaronder.

Kopieer nu de code uit het veld direct onder ‘Copy and paste the code below:’. Ga naar het bericht op de website of in het forum ga naar het reactie veld. Druk op ‘HTML’ en plak de gekopieerde code.

500px

Upload je foto naar 500px en ga naar de pagina van de foto en klik rechtsonder op de ‘embed’ knop. Er zal een tekstveld onder te voorschijn komen.Kopieer nu de code uit dit veld. Ga naar het bericht op de website of in het forum ga naar het reactie veld. Druk op ‘HTML’ en plak de gekopieerde code.

Documenten website

Als je je foto op een documenten website als Google Docs, DropBox of Skydrive hebt gezet kun je deze ook in de reactie invoegen. Je zult deze dan wel eerst naar de goede grootte (500px aan de lange zijde) moeten verschalen. Kopieer de URL naar de afbeelding. Klik daarna in de tekstverwerker van het reactiesysteem op het groene boom icoontje of in het forum op ‘img’ en vul het webadres (URL) van de afbeelding in.

 

 

De website van FKA is ontwikkeld met WordPress door Daniël Tulp.

Discussie - Geen reacties

Er zijn nog geen reacties. Plaats jij er één?

Plaats reactie

Recente forum reacties

Actuele forum Onderwerpen